IK BEN GESTOPT MET FOTOGRAFEREN EN NEEM HELAAS GEEN NIEUWE OPDRACHTEN MEER AAN.

Toen ik in 2003 naar de middelbare school ging, begon ik met fotograferen. Deze hobby werd steeds verder uitgebreid en met centen die ik had verdiend als afwashulp, kocht ik een Nikon D40 met een 18mm-55mm lens. Van het één kwam het ander, en ik maakte van mijn hobby mijn beroep. Klinkt als een droom die uitkomt toch? (En stiekem was het dat ook). Ik fotografeer nog steeds met een Nikon camera, maar inmiddels is dat geen basis spiegelreflexcamera maar loop ik altijd rond met twee fullframe modellen.

Hoe ik fotografeer 
Mijn foto's zijn spontaan, journalistiek en kleurrijk. Met journalistiek bedoel ik dat ik het moment vastleg zoals het is en het complete verhaal wil vertellen in foto's door zowel details te fotograferen als afstand te nemen. Tijdens deze documentaire-achtige manier van werken ben ik graag onzichtbaar en kijk ik goed wat er gaande is. Zo leg ik een bruiloft of promotie vast zoals het zich voordoet. Tijdens een fotoshoot geef ik aanwijzingen waar dat nodig is, maar ik laat jullie graag vrij. Het moment waarop iemand een grap maakt waardoor een familie moet lachen, levert vaak de mooiste en spontaanste foto op. Daarom ben ik er altijd voorstander van om kinderen lekker te laten spelen, een huisdier mag altijd mee en op een fotolocatie maken we een wandelingetje om te ontspannen.

Hoe ik bewerk 
Na afloop bewerk ik de foto’s zorgvuldig om kleur en scherpte diepte goed te laten uitkomen en kijk ik naar de juiste uitsnede. Ik ben echter geen tovenaar die een vaag filter over de foto's gooit: dit past niet bij mijn werkwijze van spontane, journalistieke en kleurrijke foto's. Bij elk pakket hoort een bepaald aantal foto’s. Dat aantal krijgen jullie bewerkt, in hoge kwaliteit en in kleur en in zwart wit digitaal via WeTransfer aangeleverd. Er zit geen watermerk over de foto’s. Mochten de bestanden voor digitale zending te groot zijn (bijvoorbeeld bij een bruiloft), dan zet ik ze op een USB-stick en verstuur ik ze per post.

Trouwalbums, promotiealbums en familiealbums  
Bij de pakketten de ik aanbied voor bruidsfotografie zit standaard een trouwalbum inbegrepen en ook bij promoties en familiefotografie is dit een optie. Een trouwalbum, promotiealbum of familiealbum is een mooie samenvatting van de dag waarbij de kleuren van de foto’s zullen uitkomen zoals ze bedoelt zijn en niet met een vreemde waas van een goedkope afdrukservice. De investering in een goede fotograaf komt tot zijn recht in een hoogwaardig album. Jullie kiezen zelf de foto’s uit die in het album moeten en ik maak het ontwerp en laat het album drukken bij een gespecialiseerde drukker.

Meer informatie
Wil je meer weten? Vraag dan hier een informatiefolder aan. Of bekijk deze korte filmpjes: